tisdag 4 oktober 2011

Kanelbulle goes macaron...

Hade helt missat att det var kanelbullens dag idag! Hur kunde jag!? Vad är detta för bakblogg egentligen... Suck! Aningens besviken på mig  själv för det och för att jag redan har hela frysen full med kanelbullar sedan sista baket... Men no worries! Jag löste det fint ändå!
Det fick bli ett lite experiment med kanelbullemacarons! Smaksatte själva skalen med hur mycket kardemumma som hellst, men de smakade ändå bara mandel, och fylde dem sedan med en kanel och kardemumma smörkräm. De smakar verligen kanelbulle så på så sätt blev de faktiskt ganska lyckade! Dock föredrar jag nog fortfarande den riktiga kanelbullen framför dessa....
Men till det som var betydligt roligare med dessa macarons! Jag lyckades att få både fina släta skal och "fötter" på dem! Tyvärr var jag för lat för att fixa en riktigt fin bild på dem men jag lovar, de blev heeeelt perfekta!
Använde återigen Mattias Kristianssons recept, men jag sänkte värmen lite och gräddade dem längst ner i ugnen. Ungnar kan ju skilja sig en del i temperatur osv och eftersom vår sjunger lite på sista versen och bara har två av fyra plattor som fungerar så kan det ju va så att den inte riktigt är som den ska...
Aja, fina blev macaronerna och lycklig blev jag!

Fina, släta macaroner med "fötter"... ;)

Inga kommentarer: